Sinopsis

Sıkıntılı günler geçiren, sürekli kilo vermek ve yemek yeme arasından gidip gelen Leyla, yaşadığı hayattan bunalmış, yeni bir hayata başlama ihtiyacı hissetmektedir. Bu sırada F tipi cezaevlerini protesto eden siyasi mahkumlar ölüm orucu eylemine başlar. Eyleme katılanlardan biri olan Kerem fenalaşınca Leyla’nın çalıştığı hastaneye getirilir. Kerem’in kaldığı oda bir süre sonra Leyla’nın sorunlarından ve mutsuzluğundan kaçıp kurtulduğu bir sığınak haline gelir.


Dilek Çolak

Mimar Sinan Üniversitesi Sinema TV bölümünde okudu. Çok sayıda kısa konulu film ve belgesel
çalışmasında senarist, yönetmen ve görüntü yönetmenliği yaptı. 2005 – 2008 tarihleri arasında
Brezilya, Uruguay, Arjantin, Bolivya ve Venezüella’ da gezerek bu ülkelerdeki toplumsal sosyal
hareketler üzerine bir dizi görsel çalışma yapmıştır. İlk uzun metraj filmi olan Hemşire ulusal ve uluslar
arası festivallerde gösterilmiş, ödüller almıştır.

Filmografi
  • 2003 – Görüşeceğiz / Lale - Belgesel
  • İFSAK 25 Ulusal Kısa Film Festivali En İyi Belgesel Ödülü
  • 2004 – Kurmaca – Deneysel Film
  • 2006 – Karanlıktan Aydınlığa – Belgesel –
  • Ankara Film Festivali En İyi Belgesel Film Ödülü
  • 2006 – Ömer’in Rüyası – Belgesel –
  • (Kültür Bakanlığı Desteği)
  • 2006 – Topraksızlar: Brezilya – Belgesel
  • 2006 – Patronsuzlar: Arjantin, Brezilya ve Uruguay - Belgesel
  • 2007 – Limon ağacı - Senaryo –
  • (Kültür Bakanlığı Diyalog Geliştirme Desteği)
  • 2008- Hah-Süryaniler – Belgesel
  • 2010 – Topraksızlar: Bolivya – Belgesel
  • 2011 – 2012 - Hemşire – Senaryo
  • ( İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar Film Atölyesi Ve Kültür Bakanlığı İlk Uzun Metraj Film Desteği)
  • 2016 - Hemşire –Sinema filmi

Gösterim Bilgileri

  • 22 Ocak 2020 Çarşamba
  • 13:30
  • Çağdaş Sanatlar Merkezi

Film Künyesi

  • Yönetmen: Dilek Çolak
  • Süre: 89 dakika