Sinopsis

Bağcık, ebeveynlerinin ölümünün ardından hayatta kalmaya çalışan iki kız kardeşin hikayesini konu ediyor. İki kız kardeş, anne ve babalarının ölümünün ardından yapayalnız kalır. Anneannelerinin tam da bu sırada Kanada’ya gitmiş olması her şeyi daha da zorlaştırır. Kısa bir süreliğine amcalarının evinde kalmak için Bodrum’a giderler. Amcası kızlara bakması için bir pilates hocası ile anlaşır. Kısa süre sonra ise amcaları ve pilates hocası arasında bir yakınlaşma başlar. Kardeşler, yeni yaşamlarından oldukça mutludur ve anneannelerinin yanına Kanada’ya gitmek istemezler. Amcaları engelli olduğundan kardeşlerin yanında kalmasını başlarda pek istemez. Tam fikrini değiştirmişken sevdiği kadının sakladığı sırları olduğunu öğrenir ve her şey alt üst olur. Kızlar amcalarının yanında kalabilecek midir?


Görkem Yeltan

Konservatuar tiyatro bölümü mezunu olan Yeltan çeşitli diziler, filmler ve oyunlarda rol almıştır. Oynadığı filmlerden Uzak İhtimal ve Eylül filmleriyle en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görülmüştür.

İki gazetede çocuk edebiyatına ilişkin makaleler de yazmış yazarın yayımlanmış on dokuz çocuk kitabı vardır. Yirminci kitabı “Sarmaşık ve Kaktüs” büyüklere yazılmış bir masalıdır. Şarkı sözü yazarlığı yapmıştır. Senaryo ekibinde yer aldığı Uzak İhtimal filmiyle en iyi senaryo ödülünü de almıştır. Bu film Rotterdam Film festivalinde en iyi film ödülü almıştır.

Yurtdışında ve ülkemizdeki uluslararası film festivallerinde jüri üyeliği yapmıştır.

Görkem Yeltan’ın ilk kez yönetmenlik koltuğuna oturduğu Yemekteydik ve Karar Verdim filmi dünyadaki pek çok festivalde ülkemizi temsil etmiştir. İkinci uzun metraj filmi Bağcık’ın çekimlerini tamamlamıştır. Mehmet Güreli’nin Dört Köşeli Üçgen filminin senaristi ve yapımcılarından biridir.

Filmografi

  • Bağcık- 2018 (Yönetmen, senarist)
  • Dört Köşeli Üçgen- 2018 (Senarist)
  • Durak – 2016
  • Yemekteydik ve Karar Verdim- 2015 (Yönetmen, senarist)
  • Bünyamin- 2015 Uzak İhtimal – 2009 (Senarist, oyuncu)
  • Eylül – 2011 Güneşin Oğlu- 2008 Gölge – 2008 Sıfır Dediğimde – 2007 Pulpa – 2006 Miras – 2006

Diziler

  • Alija- 2018
  • Küçük Hanımefendi - 2011-2012
  • Ey Aşk Nerdesin - 2009
  • Aşk Yakar - 2008 Şölen - 2007
  • Davetsiz Misafir - 2005
  • En İyi Arkadaşım - 2004
  • Sil Baştan - 2004
  • Biz Size Âşık Olduk - 2002
  • Canım Kocacığım - 2002
  • İnsanlık Hali - 2000
  • Yılan Hikâyesi - 1999
  • Yüzleşme - 1999
  • Komşu Komşu - 1997 Ruhsar - 1997 Kara Melek - 1997
  • Foksi Show - 1994 Süper Baba - 1993

Uluslararası Jüri Üyeliği

  • 7. Yerevan Film Çocuk ve Gençlik Filmleri Festivali
  • 17. Altın Koza Film Festivali
  • 3. Romanya Çocuk Filmleri Festivali- Dream Fest-Slatina
  • 6.Romanya Çocuk Filmleri Festivali- Dream Fest- Bükreş

Ödüller

  • 16. Altın Koza Film Festivali- En İyi Kadın Oyuncu
  • 28. İstanbul Film Festivali- En iyi Senaryo
  • 18. Altın Koza Film Festivali- En İyi Kadın Oyuncu
  • 38. Rotterdam Film Festivali (Senaryo ekibinde ve oyuncu olarak yer aldığı Uzak İhtimal, En İyi Film ödülü almıştır.)

Çocuk Kitapları

  • Kırmızı'nın Mektupları (2002)
  • Hımbıl Beyaz (2004)
  • Zebra Zaza (2004)
  • Define Bahçesi (2005)
  • Kaplumbağa ile Eşek (2005)
  • Kelebek Kız (2006)
  • Yapraklı Pelerin (2007)
  • Boyalı Hamsi ve Süs Balığı (2008)
  • Haliç'ten Bulutlar Geçerken (2011)
  • Buyaka Çocuk Evi 1: Tinimini Tehlikede (2012)
  • Buyaka Çocuk Evi 2: Pamuklu Bir Macera (2012)
  • Buyaka Çocuk Evi 3: Endişeli Bulutlar Arasında (2012)
  • Korkusuz Meles (2012)
  • Bulutları Biriktiren Kız (2013)
  • Bez Ayakkabılılar (2013)
  • Çok Şiir Bir Salıncak (2014)
  • Kısa Boyunlu Zürafa (2015)
  • Karabiber. Nilü, Çiçi (2016)
  • Bademden Kar (2017)
  • Sarmaşık ve Kaktüs (2018)

Gösterim Bilgileri

  • 19 Ocak 2020 Pazar
  • 18:00
  • Çağdaş Sanatlar Merkezi

Film Künyesi

  • Yönetmen: Görkem Yeltan
  • Süre: 93 dakika

Fragman