Sinopsis

Ermeni küçük kız Ziazan’ın dayısı hayatını Türkiye - Ermenistan arasında bavul ticareti yaparak kazanmaktadır. İki ülke arasındaki sınır kapalı olduğu için Ziazan’ın dayısının her seferinde Gürcistan üzerinden 36 saatlik bir yolculuk yapması gerekir. Dayısı Türkiye’den her dönüşünde, yeğenine küçük hediyeler getirir. Aralarına Ziazan’ın en sevdiği, tüpte çikolata kremasıdır. Ziazan bir gün bir maceraya atılmaya karar verir; amcasının valizine saklanıp gizlice Türkiye’ye gidecek, bir sürü tüpte çikolata kreması alacaktır… Acaba Ziazan kapalı sınırları aşıp macerasını gerçekleştirebilecek mi?


Derya Durmaz

3 Eylül 1973, Stuttgart, Almanya doğumlu. Hacettepe Üniversitesi İktisat Bölümü, Bilgi Üniversitesinde İnsan Hakları Hukuku Yüksek Lisansı, Şahika Tekand Oyunculuk Stüdyosu mezunu. 2004'den bu yana Atina'dan Persona tiyatrosu ile çalışmakta olan oyuncu, tiyatronun AB destekli Türk-Yunan ortak projesi "Clytemnestra'nın Gözyaşları" adlı oyununda ABD'den Kristin Linklater ve Yunanistan'dan Themis Bazaka ile beraber rol aldı. 1999’dan bu yana Discanery Channel, National Geographic, Nr 1 TV, NR 1 FM'de ve çeşitli yerli TV dizilerinde Özgül Kavruk, Yasemin Koşal ve Fatoş Seğmen'in seslendirmesini yapan Durmaz, bu çalışmalarının yanı sıra 1999'dan bu yana çeşitli sivil toplum kuruluşlarında mültecilerle ilgili çalışmalar yapıyor ve polisler için insan hakları-mülteci hakları konulu eğitimler düzenliyor.

Filmografi


Mavi Dalga - 2013 (Sinema Filmi)
Bugünün Saraylısı 2. Sezon - 2014 (TV Dizisi)
Bugünün Saraylısı 1. Sezon - 2013 (TV Dizisi)
Tövbeler Tövbesi - 2011 (TV Dizisi)
Aşk ve Devrim - 2011 (Sinema Filmi)
Unutma Beni İstanbul - 2010 (Sinema Filmi)
Saç - 2010 (Sinema Filmi)
Kars Öyküleri - 2010 (Sinema Filmi)
7 Avlu - 2010 (Sinema Filmi)
İncir Çekirdeği - 2008 (Sinema Filmi)
Nazlı Yarim - 2007 (TV Dizisi)
Mülteci - 2007 (Sinema Filmi)
Çinliler Geliyor - 2006 (Sinema Filmi)
Kabuslar Evi: Uyur Gezerler - 2006 (TV Filmi)
Kırık Kanatlar - 2005 (TV Dizisi)
Ihlamurlar Altında - 2005 (TV Dizisi)
Alfabetik Düşler - 2003 (Kısa Film)

Yönetmenligini Yaptığı Kısa Filmler


Gri Bölge (Mother Virgin No More) - 2015
20. Boston Türk Festivali, Belgesel ve Kısa Film Yarışması, Kısa Film Dalı, Jüri Özel Ödülü. 2015
5. Avrupa Birliği İnsan Hakları Kısa Film Yarışması, Üçüncülük Ödülü. 2015
Ziazan - 2014
15. İzmir Kısa Film Festivali, Ulusal Kategori, (Derya Durmaz) Gelecek Vadeden Genç Oyuncu Ödülü. 2014
3. Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması, Birincilik Ödülü. 2014
SEE a Paris Festival, Jüri Özel Ödülü. 2014
Diversity in Cannes Short Film Showcase, Jury Choice. 2014
Diversity in Cannes Short Film Showcase, Audience Awards. 2014
19. Boston Türk Festivali, Belgesel ve Kısa Film Yarışması, Kısa Film Dalı, Seyirci Özel Ödülü. 2014
7. Rotary Kısa Film Festivali, İnsanlar ve Kültürlerarası Diyalog Rofife Özel Ödülü. 2015
3. Altın Çınar Film Festivali, Ulusal Kısa Film Dalı, Jüri Özel Ödülü. 2015

Gösterim Bilgileri

  • 21 Ocak 2020 Salı
  • 17:30
  • Çağdaş Sanatlar Merkezi

Film Künyesi

  • Yönetmen: Derya Durmaz
  • Süre: 14 dakika